Thank u for visiting me today..Anak ayam sakit gigi..Datang le lagii..

Thursday, June 10, 2010

Pink n Yellow roses

Assalamualaikum.

Dah banyak ari tak sempat nak buat N3.  Bizi sgt. Ibu mertuaku meninggal dunia hari Selasa ari tu. And my own mom pon baru balik dari Perlis. Balik kampung sat nak jumpa dia.  So, tak menyempat i nak online sgt.

Ari ni nak share with my online friends, my pink n yellow roses collection. Dah ramai yg collect, kan. I guess, ni antara yg menjadi kegilaan antique collectors.

You all must agree with me, kan, that the flowers are just too sweet and captivating.

Very, very sweet pink n yellow roses..


My pink n yellow roses collection. Not-so-complete dinnerset for 6, coz tak de tureen.  Sesaper ada extra tureen to let go?
Alamakk..senget...sorry la geng..tak reti camner nak tonggeng balikkan gambar ni.

That's all for now.
Jumpa lagi, InsyaAllah.
Yg mana nak gi hunting tu, selamat memburu...
Yg nak gi bercuti, have a safe and happy holiday.

Wassalam.

5 comments:

  1. salam kak...wowwww cantiknye set pik yellow roses jenis ni.....untung akak dpt...
    jarang2 jumpa set jenis yg mcm ni....tahniah kak..

    ReplyDelete
  2. Salam Ezany..mekasih. Akk mmg suka sgt dgn bunga ni, dari first time nampak. Alhamdulillah, ada rezeki nk dpt satu set. Skang nak cari, kot ada tureennya pulak...

    ReplyDelete
  3. salam rafidah..sememangnya cantik & menawan set pink & yellow roses nie..Dpt complete set lak tu..tinggal cari tureen jer lepas tu mesti grand bangat. Congrate..

    ReplyDelete
  4. salam shariff..kalau ada jumpa tureen yellow n pink roses ni, roger-roger le saya ye..);

    ReplyDelete
  5. Lawa2 set u, mostly popular after WWII ni after the Japanese invasion.

    ReplyDelete